Menu
Menu

Blog

Onnea kuva-artesaani Emmi!

Noin 2 vuotta sitten työllistin oppisopimuksella pitkäaikaisen työharjoittelijani, jotta hän pääsisi opiskelemaan Visuaaliviestinnän Instituuttiin; Samaan oppilaitokseen, josta itse olen oppini hakenut.

Edelleen olen ehdottomasti sitä mieltä, että oppisopimus on paras tapa kouluttautua alalle. Ei suinkaan se helpoin, mutta varmasti opettavaisin. Jo pelkästään oppisopimuspaikan löytäminen on haastavaa. Meillekin tulee jatkuvasti uusia kyselyitä ja nyt tiedän millainen haaste ja jopa riski kokemattoman opiskelijan työelämään kouluttaminen on. Ilman työharjoittelujaksoa työllistäminen ei olisi ollut mahdollista ja tämä onkin vinkkini kaikille oppisopimuspaikkaa etsiville.

Työpaikan ja opiskelun yhdistäminen tarkoittaa pitkiä päiviä ja loputtomia viikkoja studiolla ja muistan vielä ne epätoivon hetket kun työpäivän jälkeen yön pimeinä tunteina koetin sekä ymmärtää että hallita valoa ja varjoa aina edellistä haastavimpiin koulutehtäviin. Aika kultaa muistot ja kiitollisin mielin muistelen sekä omaa työpaikkakouluttajaani että opettajaani. Kiitos Jouni ja Matti!

Ja ai että kuinka ylpeä olen Emmistä! Hienoa työtä ja jatketaan samaan malliin kohti ammattitutkintoasi ja erikoisammattitutkintoani. Loppuun Paulo Coelhon sanoja Accran kirjoituksista:
”Muinaisessa Kreikassa mestarit oppivat niin, että heidän oppilaansa kyselivät heiltä asioita joita he eivät olleet tulleet koskaan ennen ajatelleeksi, mutta joihin he joutuivat vastaamaan”

-Iida

Share it now!
Back to Blog
Back to Blog