Menu
Menu

Blog

Työharjoittelijan mietteitä

”Minä olen Sun-Ah. Olen kotoisin Etelä-Koreasta ja asunut Suomessa neljä vuotta. Tulin Suomeen, koska minun mieheni on suomalainen. Olen nyt suomenkielen kurssilla ja meillä on kuuden viikon työharjoittelu. Löysin Iidan netin kautta ja lähetin sähköpostin hänelle, ja hän vastasi!

Melkein joka päivä minä kävin päiväkodissa Iidan tai Emmin kanssa. Lasten kuvaus ei ole uusi juttu minulle, koska monta vuotta sitten olen työskennellyt valokuva-studiossa kotimaassani. Ensimmäisenä päivänä, katsoin miten Iida ottaa kuvia päiväkodissa. Minä ajattelin, että lasten kuvien ottaminen on vaikeaa, mutta Iida ja Emmi olivat hyvin vuorovaikutuksessa lasten kanssa. Lapset pitävät heistä. Marraskuu oli pimeää aikaa. Jokapäivä minä heräsin aikaisin, koska minun täytyi pyöräillä joka paikkaan. Se oli raskasta. Minun olisi pitänyt puhua parempaa suomea, mutta onneksi Iida ja Emmi puhuvat hyvin englantia.

Minä opin hieman suomen työkulttuurista ja studion käytännöistä. Studion käytännöt täällä ovat melkein samat kuin Koreassa. Kuitenkin työkulttuurit ovat erilaisia.

Tärkein juttu oli se, että työharjoittelu oli täysin uusi asia minulle elämässäni Suomessa. Kaiken kaikkiaan se oli hieno kokemus.”

 

Yllä Sun-Ahin ottamia kuvia kuuden viikon aikana sekä tietenkin Sun-Ahin omakuva.

Share it now!
Back to Blog
Back to Blog