Menu
Menu

Blog

Jos juhliin haluat mennä nyt…

Mulla on teille yksi vinkki, kokemuksen syvällä rintaäänellä;  Juhliin liittyvät kuvaukset kannattaa kuvata muuna kuin juhlapäivänä. Voi alkuun kuulostaa hankalalta järjestää mutta kun vähän mietitään asiaa tarkemmin niin alkaakin kuulostaa ihan fiksulta vaihtoehdolta. Tekis mieli perustella yksinkertaisesti vain että luottakaa muhun mutta listaan silti muutamia asiaa puoltavia seikkoja.

Moni meistä jännittää kuvausta eikä kiire ja juhlapäivän jännitys auta asiaa yhtään. Toisena päivänä kuvatessa voimme varata kuvaukseen aikaa ihan eri tavalla kuin juhlapäivän aikataulu antaisi periksi.

Usein juhlapäivän aikataulu mahdollistaa kuvauksen aamulla tai keskipäivällä, miljöössä kuvatessa paras aika kuvata on myöhemmin iltapäivällä tai ihanteellisesti auringonlaskun aikaan. Muuna kuin juhlapäivänä kuvatessa tämä on mahdollista järjestää ja sehän jos joku näkyy lopputuloksessa.

Kuinka ihana päästä pukeutumaan juhlamekkoon useammin kuin vain sen kerran! Pieni hemmotteluhetki, koekampaus ja meikki, rauhassa järjestetty kuvaussessio (jossa on oikeasti ihan hauskaa) ja illalla vaikka ravintolaan syömään. Vähän luksusta arjen keskelle.

Voisin jatkaa listaa lähes loputtomiin mutta tärkeimpänä pointtina vielä se että juhlapäivänä saatte sitten keskittyä oleelliseen eli hauskanpitoon ja juhlimiseen. Juhlapäivänä valokuvaaja voi toki olla ikuistamassa tapahtumaa dokumenttaarisesti, jos sattuu että juhlan tiimellyksessä muistikuvat jää vähemmälle.

 

Share it now!
Back to Blog
Back to Blog