Menu
Menu

Blog

Ensivaikutelmia ja mallina olon vaikeus

”Mä en osaa yhtään olla valokuvissa”
”Mitä mun pitää tehdä? Miten mun pitää olla? Saa sit sanoo, miten mä laitan nää kädet”
”Mä en koskaan onnistu valokuvissa”


Nämä ja monet muut vastaavat lauseet olen kuullut ja varmasti myös sanonut lukemattomia kertoja!
Oma vastaus tähän on, että kuvattavana oleminen ei vaadi erityistaitoja. Kuvaajan tehtävä on luoda tunnelma ja ohjata tilanne, jossa kenestä vaan saadaan se paras otos.

Kovin montaa ei ole niitä, jotka lähtökohtaisesti pitävät kuvattavaa olemisesta; Olethan sinä siinä niin yksin ja paljaana, tarkkailtavana ja oudossa tilanteessa toisen armoilla. Paljon olen kuullut ikäviä tarinoita, joissa kuvaustilanne on pahimmillaan ollut traumauttavakin kokemus, jonka jälkeen ollaan pysytty visusti kameran takana, kuvista kaukana.

Omalla kohdalla on ollut ilo olla todistamassa niitä lukemattomia ihania hetkiä, jossa näitä traumoja on purettu, tilanteeseen on totuttu ja siitä on jopa opittu nauttimaan. On huomattu, että ”minäkin olen kaunis, minäkin onnistun kuvissa” ja keksitty: ”Hei, nythän mä saan uuden profiilikuvan!” Kuva kertoo edelleen tuhat sanaa ellei näinä sosiaalisen median aikoina enemmänkin. Ensivaikutelmat luodaan kuvilla ja ammattitaito sekä persoona esitelläänkin netissä.

Tule Yrittäjän Kumppanitalolle päivittämään oma profiilikuvasi! Lisätietoja tästä.

Share it now!
Back to Blog
Back to Blog